onsdag 19 oktober 2011

Inte långt kvar nu!

Idag går vi in i vecka 38! Har gått ganska snabbt hitills tycker jag. Fast nu kan det gärna skynda på lite. Foglossningen har blivit värre, känns som man ska gå av på mitten när man reser sig upp, och kan knappt gå längre. Vill att bebben ska komma innan det blir för kallt ute och snön kommer, vill kunna gå ut med vagnen och hunden på promenader. Har inte varit ute och gått på evigheter pga smärtorna.

Våra datorer är nu sålda också. Gick snabbare än jag trodde. Så nu ska vi bara bli av med skrivbordet sen kan vi möblera om så vi får lite mer plats. Vi har köpt en ny laptop också, så nu ska jag försöka blogga lite mer.

Va hos optikern häromdagen, vi passade då på att springa in på lagerhaus, dom har så mycket fint. Köpte några julklappar, är väl på tiden att få det fixat nu, för sen kommer man väl inte vilja springa runt i massa affärer. Ska in nästa vecka igen och köpa resten som fattas. Har så dålig fantasi bara, vet inte alls vad jag ska ge folk. Men det ordnar sig nog :)



Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 8 nov 2011
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar